Un libro es un fragmento de silencio en manos del lector.

Aquel que escribe calla.

Aquel que lee no rompe el silencio.

PASCAL QUIGNARD

Si quieres recibir información sobre nuestros títulos, suscríbete a nuestro boletín aquí.

  1. "'La contabilidad privada de Christie Malry', de B. S. Johnson" · Jordi Sanz Vilardell (Tot és una mentida) -
  2. 07 de Julio de 2012
  1. La contabilidad privada de Christie Malry, de
  2. B. S. Johnson

Els clients afectats per la mala gestió dels bancs i les caixes del país i que han perdut els seus estalvis podrien llegir i aplicar com a autoajuda La contabilidad privada de Christie Malry, una novel·la rara, amb humor negre i amb molta mala llet que cal llegir com un divertimento i com un experiment literari postmodern. B.S. Johnson canalitza en Malry, el seu antiheroi, el malestar social i el dolor individual d’una generació.
· · ·

Els clients afectats per la mala gestió dels bancs i les caixes del país i que han perdut els seus estalvis podrien llegir i aplicar com a autoajuda La contabilidad privada de Christie Malry.

Christie Malry és un jove comptable, ambiciós i bastant freak que després de la primera i decebedora feina en un banc s’encarrega de la facturació de Tapper’s, una empresa londinenca d’alimentació.

El tedi laboral i la manca d’una relació social normalitzada el porten a inventar una comptabilitat privada en la qual anotarà les injustícies de què és víctima (atacs verbals del seu cap, explotació laboral, trobar un escarabat en un plat de curry…). La compensació arribarà amb diferents actuacions (falsa alarma de bomba, impagaments de factures,  robar a l’empresa…), fins aconseguir que el recompte d’agressions i recompenses estigui igualat i tancat.

La novel·la va ser publicada el 1973, any en què el seu autor, l’anglès B.S. Johnson, es va suïcidar a l’edat de quaranta anys. Libros del Silencio ha editat ara el llibre en castellà amb un aclaridor pròleg de John Lanchester.

B.S. Johnson era un defensor de la renovació estètica i formal de la novel·la amb l’objectiu de fer-la avançar i es carregava l’ús de les tècniques  narratives del moment. És per això que el llibre conté registres sorprenents. L’escriptor fa observacions sobre l’estil i l’argument dirigint-se al lector; els personatges fan referències a la mateixa novel·la on són protagonistes o fins i tot trobem un diàleg entre l’escriptor i Christie Malry.

La contabilidad privada de Christie Malry és una novel·la rara, amb humor negre i amb molta mala llet que cal llegir com un divertimento i com un experiment literari postmodern. B.S. Johnson canalitza en Malry, el seu antiheroi, el malestar social i el dolor individual d’una generació. Els seixanta i el somni d’un futur millor s’havien esmicolat  en una societat obsessionada pels diners i l’individualisme. I així ens ha anat…

Leer en [Tot és una mentida]

Envía a un amigo


Aviso Legal

Libros del silencio

Castillejos 352, Bajo - 08025 Barcelona Tel: +34 | 934766919 - Fax: +34 | 934591026 - [email protected]