Un libro es un fragmento de silencio en manos del lector.

Aquel que escribe calla.

Aquel que lee no rompe el silencio.

PASCAL QUIGNARD

Si quieres recibir información sobre nuestros títulos, suscríbete a nuestro boletín aquí.

  1. "El afinador de habitaciones" · Jenn Díaz (El Diari de Sant Feliu) -
  2. 01 de Marzo de 2012
  1. El afinador de habitaciones, de
  2. Celso Castro

Celso Castro és un dels autors més originals del panorama editorial actual. Fent un gir al que hem llegit fins ara, Celso Castro, amb la seva personalitat literària, ha de ser, en qüestions de justícia, una de les veus més importants de la literatura nacional d'avui. Qualsevol que intenti imitar-lo s'adonarà que és revolucionari i únic.
· · ·

«Celso Castro és un dels autors més originals del panorama editorial actual. Amb una veu totalment nova i que no recorda a ningú altre, aquest autor nascut a La Corunya té cinc novel·les publicades, ha participat en antologies de poesia i col·labora al recull de relats sobre la família Mi madre es un pez. Fent un gir al que hem llegit fins ara, Celso Castro, amb la seva personalitat literària, ha de ser, en qüestions de justícia, una de les veus més importants de la literatura nacional d'avui». Amb aquestes paraules vaig fer una petició de compra a la Biblioteca Montserrat Roig. el afinador de habitaciones és la primera entrega d'una sèrie que s'anomena relats del jo (que segueix amb astillas i una tercera que encara està per sortir).

Escrita en primera persona i composta de dos contes, la narrativa de Celso Castro és fluida, lleugera i molt oral. La característica més curiosa és que no hi ha majúscules, com es pot apreciar als títols, i que la puntuació que fa servir Celso Castro als seus texts és totalment subjectiva i peculiar, lliure. Aquesta manera de crear, a partir d'una veu personal i amb una puntuació que obeeix més a l'oratòria que a l'escriptura, fa que la lectura sigui ràpida, propera i molt fresca. Tot i així, els temes que apareixen són profunds, cultes i complexes, i aquest és el seu gran mèrit: transformar aspectes difícils i poc comuns en una prosa fàcil, fer creure al lector que aquest estil és senzill i accessible. Però no, la grandesa de Celso Castro contraresta aquesta sensació, i qualsevol que intenti imitar-lo s'adonarà que és revolucionari i únic.

Descargar archivo en (.pdf)

Envía a un amigo


Aviso Legal

Libros del silencio

Castillejos 352, Bajo - 08025 Barcelona Tel: +34 | 934766919 - Fax: +34 | 934591026 - [email protected]