Un libro es un fragmento de silencio en manos del lector.

Aquel que escribe calla.

Aquel que lee no rompe el silencio.

PASCAL QUIGNARD

Si quieres recibir información sobre nuestros títulos, suscríbete a nuestro boletín aquí.

  1. "La familia Máshber, obra clau de la literatura yiddish" · BCNCultura -
  2. 14 de Junio de 2011
  1. La familia Máshber, de
  2. Der Níster

Considerada una de les obra clau de la literatura yiddish, situant-se a l’alçada de les grans obres de Vasili Grossman, Imre Kertész, Primo Levi o Isaac Bashevis Singer, i comparada ni més ni menys que amb Els Germans Karamàzov de Dostoievski i amb Guerra i Pau de Tolstoi, l’obra reflexiona sobre la vida, de la mateixa manera que ho fan aquestes grans obres mestres de la literatura universal, en una novel·la que analitza la vida jueva a la Rússia de fa cent anys, amb una narració intel·ligent, profunda, i per tant, amb grans dosi de sentit de l’humor.
· · ·

La família Máshber, obra de Der Níster, és una novel·la situada a la ciutat ucraniana d’ N. i ambientada al segle XIX, on es narra la història dels germans Máshber, a través dels quals es reflexiona sobre les relacions humanes i la influència que exerceix sobre les persones el context social, polític i econòmic que els toca viure. La trama, com diem, gira entorn dels germans Máshber (que significa crisi en hebreu), tots tres amb un perfil ben diferenciat: Moishe, és el prototip de l’home de negocis; Luzzy és un individu místic i amb un univers interior tan ric com espiritual; i per últim, Àlter, és una persona turmentada que no surt de la seva cambra per res del món. L’aparició d’Sruli Gol, un indigent que actua com a veu de la consciència i de la veritat, encén definitivament la història.

Considerada una de les obra clau de la literatura yiddish, situant-se a l’alçada de les grans obres de Vasili Grossman, Imre Kertész, Primo Levi o Isaac Bashevis Singer, i comparada ni més ni menys que amb Els Germans Karamàzov de Dostoievski i amb Guerra i Pau de Tolstoi, l’obra reflexiona sobre la vida, de la mateixa manera que ho fan aquestes grans obres mestres de la literatura universal, en una novel·la que analitza la vida jueva a la Rússia de fa cent anys, amb una narració intel·ligent, profunda, i per tant, amb grans dosi de sentit de l’humor. Amb pròleg i traducció a càrrec de Rhoda Henelde i Jacob Abecasis, per fi, arriba la novel·la de Der Níster.

Leer en [BCNCultura]

Envía a un amigo


Aviso Legal

Libros del silencio

Castillejos 352, Bajo - 08025 Barcelona Tel: +34 | 934766919 - Fax: +34 | 934591026 - [email protected]